Clubkampioenschap Sanshou 2023

12 maart 2023 | Categorie: Wedstrijden

Afgelopen zaterdag 11 maart hebben we genoten van een prachtig Clubkampioenschap Sanshou (contact) voor alle leden van onze Kung Fu vereniging.

We staan nog steeds 100% achter de lovende woorden die we gelijk die dag op social media schreven:

"Wat zijn we trots op onze vereniging, wat heeft iedereen het super, super goed gedaan vanochtend. Dit was een Clubkampioenschap Contact om door een ringetje te halen. We hebben genoten van al jullie mooie technieken, van jullie inzet en gedrevenheid, van jullie vriendschap en respect, van jullie vuur en passie.

Bedankt deelnemers en bedankt publiek voor een spannende ochtend vol sfeer en verbondenheid. Wat hebben wij toch een mooie en unieke vereniging.

#trots #apetrots #supertrots

Een dikke proficiat aan alle strijders en in het bijzonder aan onze winnaars van vandaag."

- - - - -

Voor dit Clubkampioenschap hadden we het hele deelnemersveld opgedeeld in vier klassen. Zo was iedereen er van tevoren van verzekerd, dat hij/zij in de voor hem/haar juiste klasse terecht kwam.


KLASSE A:

 1. Jérôme Seelen
 2. Yves Seelen
 3. Dimitrios Tiakoudis
 4. Eliasz Kornas
 5. Matisse Gielen

In deze klasse lag het technisch niveau van sparren heel dicht bij elkaar. Alle deelnemers waren erg aan elkaar gewaagd en de partijen werden vaak beslist met 1 punt verschil. Er werd gestreden op het scherpst van de snede en dat was heerlijk om te zien. Het publiek en de overige deelnemers genoten van elke wedstrijd. 

Uiteindelijk waren er maar drie prijzen te verdelen en dit zijn de mannen die met de bekers naar huis zijn gegaan:

1e plaats A-KLASSE = Eliasz Kornas
2e plaats A-KLASSE = Yves Seelen
3e plaats A-KLASSE = Matisse Gielen
   

- - - - -

KLASSE B:

 1. Tiberio Alfano
 2. Jesse Hendriks
 3. Samir Zargar
 4. Kristel Grondelaers
 5. Nikodem Kornas
 6. Rik Driessen
 7. Twan Davidts
 8. Louis Moers
 9. Devlin Vranckx

In deze klasse zaten een aantal grote verrassingen, zo bleek na afloop van het Clubkampioenschap. Enkele deelnemers trainen al heel wat jaartjes in onze vereniging, anderen hebben zich pas aangesloten en zijn nog niet zo lang bekend met het semi contact sparren. Het kon dus alle kanten opgaan en dat was geweldig

Ook in deze klasse werd gestreden met vuur en passie, geknokt voor ieder punt. Er werd op het scherpst van de snede verdedigd en aangevallen.

Dit zijn de winnaars in deze klasse:

1e plaats B-KLASSE = Samir Zargar
2e plaats B-KLASSE = Nikodem Kornas
3e plaats B-KLASSE = Devlin Vranckx

- - - - -

KLASSE C:

 1. Max Hoes
 2. Pim Hoes
 3. Dries Dolmans
 4. Noé Deckers
 5. Julian Vanhees
 6. Milan Thomas

De jongste deelnemers van onze vereniging zaten in de C-Klasse en ze trakteerden ons op een aantal fantastische gevechten. Prachtig om te zien hoeveel techniek sommige strijders in deze klasse demonstreerden. Dat zijn de echte beloften voor de toekomst, in deze klasse konden we de toekomstige kampioenen van onze vereniging aan het werk zien! 

Iedereen heeft het heel goed gedaan, complimenten. Je leert van iedere wedstrijd, gewonnen of verloren, dus wees alsjeblief trots op jezelf, want jullie waren allemaal top!

De volgende mannen gingen naar huis met een beker:

1e plaats C-KLASSE = Pim Hoes
2e plaats C-KLASSE = Milan Thomas
3e plaats C-KLASSE = Dries Dolmans

- - - - -

KLASSE SANDA:

 1. Melissa De Notarpietro
 2. Marcella Caubergh
 3. Benjamin Swerts


In deze klasse kwamen de hogebanders van onze vereniging uit. Door ziekte en werk was het aantal ditmaal beperkt tot drie, maar dat had geen negatief effect op de intensiteit en het hoge niveau van de gevechten. De twee dames in deze klasse knalden en vlamden behoorlijk en lieten duidelijk zien dat er in onze vereniging geen enkel onderscheid bestaat tussen mannen en vrouwen.

Lage technieken, take-downs, mooie stoten en trappen, flitsende combinaties, het was er allemaal. Na afloop van iedere partij - die tweemaal 1 minuut duurde - legden de vier scheidsrechters hun scores naast elkaar en werd de winnaar van het gevecht bepaald.

Dit is de uiteindelijke uitslag:

1e plaats SANDA = Benjamin Swerts
2e plaats SANDA = Marcella Caubergh
3e plaats SANDA = Melissa de Notarpietro

- - - - -

In een mooie technische finalepartij tussen de winnaars van de A-klasse (Eliasz Kornas) en de SANDA-klasse (Benjamin Swerts) besliste Eliasz Kornas de strijd in zijn voordeel. Met een score van 3-4 won hij de wedstrijd en mag hij zich een jaarlang CLUBKAMPIOEN SANSHOU noemen. Proficiat Eliasz, je bent een voorbeeld voor velen.

De wedstrijdleiding riep vervolgens unaniem Nikodem Kornas uit tot winnaar van de STIJLPRIJS. Hij won deze prestigieuze titel door zijn prachtige manier van sparren. Technisch, doordrenkt van mooie combinaties en vurig. Proficiat Nikodem, we hebben genoten van je!   
     

Alle prijswinnaars van het CLUBKAMPIOENSCHAP SANSHOU 2023