Trainer: Marc Vossen, Sifu (4e Dan)

Marc Vossen (geboren 23 april 1969) had al jaren van intensieve sportbeoefening achter de rug toen hij in aanraking kwam met het Chinese Kung Fu. Enthousiast geworden door de films van Bruce Lee en gestimuleerd door de ervaring van enkele vrienden meldde hij zich ruim 30 jaar geleden (in juni 1987) aan bij een Maastrichtse Kung Fu vereniging.

Na een trainingsperiode van 10 jaar behaalde Marc in 1997 de 8e graad ofwel de zwarte band. En na een jaar van stage bij diverse Kung Fu scholen, legde hij met succes het afsluitende examen voor de 9e graad (trainersgraad) af.

In september 1998 zag Kung Fu vereniging Lanaken het levenslicht. Zes jaar later - in september 2004 – slaagde Marc voor de beproeving voor de 10e graad (Sifu), de eerste meestergraad in het Kung Fu.

Toen negen jaar later (in juni 2013) Alex Schepers als eerste leerling slaagde voor het zwarte band niveau (8e graad, 1e Dan), behaalde Marc zelf de 11e graad (4e Dan). Nu Alex Schepers als 'vader' toetreedt tot het kader van de familie van Qiúlóng Kung Fu, ziet Marc als 'grootvader' toe op de instandhouding van het gedachtegoed en het technische beoefeningsniveau van de vereniging.

Op 25 januari 2020 (Chinees Nieuwjaar, aanvang van het Jaar van de Rat) behaalde ook Dietwig Beckers zijn zwarte band. Na een trainingsperiode van 13 jaar was de tijd daar voor dit unieke examen. Dietwig overtuigde de examencommissie en behaalde geheel verdiend zijn zwarte band (8e graad, 1e Dan).