Trainer: Marc Vossen, Sifu (4e Dan)

Marc Vossen (geboren 23 april 1969) had al jaren van intensieve sportbeoefening achter de rug toen hij in aanraking kwam met het Chinese Kung Fu. Enthousiast geworden door de films van Bruce Lee en gestimuleerd door de ervaring van enkele vrienden meldde hij zich ruim 35 jaar geleden (in juni 1987) aan bij een Maastrichtse Kung Fu vereniging.

Na een trainingsperiode van 10 jaar behaalde Marc in 1997 de 8e graad ofwel de zwarte band. En na een jaar van stage bij diverse Kung Fu scholen, legde hij met succes het afsluitende examen voor de 9e graad (trainersgraad) af.

In september 1998 zag Kung Fu vereniging Lanaken het levenslicht. Zes jaar later - in september 2004 – slaagde Marc voor de beproeving voor de 10e graad (Sifu), de eerste meestergraad in het Kung Fu.

Toen negen jaar later (in juni 2013) Alexander Schepers als eerste leerling slaagde voor het zwarte band niveau (8e graad, 1e Dan), behaalde Marc zelf de 11e graad (4e Dan). Nu Alexander Schepers als 'vader' is toegetreden tot het kader van de familie van Qiúlóng Kung Fu, ziet Marc als 'grootvader' toe op de instandhouding van het gedachtegoed en het technische beoefeningsniveau van de vereniging.

Op 25 januari 2020 (Chinees Nieuwjaar, aanvang van het Jaar van de Rat) behaalde ook Dietwig Beckers zijn zwarte band. Na een trainingsperiode van 13 jaar was de tijd daar voor dit unieke examen. Dietwig overtuigde de examencommissie en behaalde geheel verdiend zijn zwarte band (8e graad, 1e Dan).

Na een intensieve trainingsperiode van 12 jaar trad op 25 maart 2022 ook Nicky Borkowski toe tot de Qiúlóng Kung Fu kadergroep van zwarte band dragers.

De meest recente uitbreiding van ons kaderteam vond plaats op 24 maart 2023. Op die dag zijn Kevin van Glabbeeck en Benjamin Swerts geslaagd voor hun zwarte band examen.

Met Kevin en Benjamin erbij zijn het nu in totaal zes leerlingen die door Sifu Marc Vossen zijn opgeleid en begeleid tot het niveau van de zwarte band.