Verdiepingsles Bào 豹 (Panter)

17 juni 2019 | Categorie: Algemeen

Na de verdiepingslessen van:

  • Tijger (Hǔ 虎)
  • Kraanvogel (Hè 鹤)
  • Slang (Shé 蛇)

was het afgelopen zaterdag de beurt aan:

  • Panter (Bào 豹)

Tijdens een twee uur durende masterclass hebben we ingezoomd op de karakteristieke technieken en bewegingen van de Panter. We hebben de nieuwe bewegingsvorm Bào 豹 Quan aangeleerd en technieken uit deze vorm met partner geoefend.

Na de zomerstop in augustus gaan we verhuizen naar een nieuwe trainingslocatie. Om alvast iedereen een kijkje te nemen in deze nieuwe accommodatie, werd de masterclass Bào 豹 verplaatst naar Sportoase Montaignehof, onze nieuwe stek vanaf september. De nieuwe zaal luidt een nieuw tijdperk in voor onze vereniging. Niet alleen fysiek maar ook symbolisch maken we een stap voorwaarts. Onze vereniging gaat nog meer de focus leggen op traditionele Kung Fu beoefening. Passie en diepgang zijn daarin de sleutelwoorden. We sluiten straks een prachtige trainingsperiode in het Heilig-Hartcollege van Lanaken af en gaan een mooie nieuwe uitdaging aan.

De masterclass van afgelopen zaterdag stond onder leiding van Robbert van Raalte. Robbert is trainer bij Kung Fu school Mei Hua Wu Xiao uit Nijmegen.

Namens de hele groep willen wij Robbert van Raalte nogmaals bedanken voor de waardevolle masterclass. De nieuwe bewegingsvorm Bào 豹 Quan is een fantastische aanvulling op onze stof. Iedereen beleeft de Panter en voelt de specifieke bewegingen en krachten van het dier. Daar was het nu juist om te doen.