Jubileum trainingsdag was geweldig

1 oktober 2023 | Categorie: Algemeen

Op zaterdag 23 september 2023 hebben wij het 25-jarige jubileum van onze Lanakense Kung Fu vereniging gevierd met een fantastische trainingsdag waarbij alles klopte: van een fijne groep deelnemers via het heerlijke zonnige weertje tot en met de supersfeer die er heerste en een gezellig avondprogramma.

Klassieke Kung Fu
We trapten de dag af met een klassiek onderdeel van anderhalf uur. Na een warming-up gingen we aan de slag met tijgertechnieken. Eerst voor onszelf, daarna in een partneroefening. Uiteraard ontbraken twee vormen (Tijger 虎 Hǔ en Kraanvogel 鶴 Hè) niet en werd er afgesloten met een klassieke sparring. Altijd weer zo ontzettend waardevol om de traditionele, eeuwenoude bewegingen van het Kung Fu te voelen en te bewegen. Daar is het in onze vereniging allemaal om te doen, die traditie.


Traditionele wapenkunst
Na een korte lunchpauze stond een uitgebreid wapenonderdeel op het programma, waarbij elke zwartebander een eigen seminar met een traditioneel Kung Fu wapen verzorgde.

- Nicky, een kort wapen: het kromzwaard 刀 Dāo
- Dietwig, een lang wapen: de speer 矛 Qiang
- Alex, een flexibel wapen: de 2-delige stok 双节棍 Shuāngjiégùn
- Kevin
, een kort wapen: het rechtzwaard 剑 Jiàn
- Benjamin en Marc, een wapensparring tussen de lange stok 棍 Gun en het kromzwaard 刀 Dāo
 


Contacttraining
Op een trainingsdag als deze mag natuurlijk een pittige contacttraining niet ontbreken. Voor dit onderdeel hadden we enkel onze handbeschermers aangetrokken en werd er getraind op technieken, met en zonder partner. Zo aangekomen aan het einde van de dag, begon iedereen toch wel stevig vermoeid te raken. De uren Kung Fu beoefening begonnen zwaar te wegen en het vooruitzicht op een verfrissende douche en een gezellig avondprogramma begon te kriebelen. Vooruit, nog één partijtje sparren dan en dan stoppen we.


Afsluitend feestje
Nadat we met z'n allen hadden opgeruimd en iedereen zich verfrist en omgekleed had, trok het hele gezelschap naar het Cultuurcafé van Cultureel Centrum Lanaken. Daar stond een heerlijk Italiaans buffet klaar en werd er stevig gesmikkeld. Grootste verrassing was natuurlijk de prachtige en heerlijke taart die Kristel had gemaakt namens alle leden en waarmee ze het 25-jarige jubileum symboliseerden. Wat een verrassing en wat attent van iedereen. Dank jullie wel, echt super.

  
Wat een heerlijke dag en avond hebben we samen beleefd, het was geweldig. Misschien staan er wel erg veel superlatieven in dit artikel, maar ze voelen allemaal op hun plaats. In de afgelopen 25 jaar hebben we gewoon écht met z'n allen een te gekke Kung Fu vereniging gebouwd waarin iedereen zichzelf mag en kan zijn, iedereen welkom is, we elkaar respecteren en helpen, er voor elkaar zijn en..... en we ook nog eens op een intense manier samen traditioneel Kung Fu beoefenen!

Dank aan alle huidige leden, maar ook aan alle oud-leden en onze achterban voor de afgelopen 25 jaar. Met net zoveel passie en energie beginnen we nu aan een volgend hoofdstuk: een nieuwe kwarteeuw Kung Fu. Samen met elkaar.