Xin Nian Kuai Le, 新年快乐

10 februari 2024 | Categorie: Algemeen

Jaar van de Draak
    

Vandaag vieren we wereldwijd het Chinese Nieuwjaar en dit feest mag gerust een hele poos duren. Vieren we hier in het Westen één dag Oud en Nieuw, bij het Chinese Nieuwjaar is het gebruikelijk om wel twee weken lang feest te vieren.

Dit nieuwe jaar staat helemaal in het teken van de DRAAK, het vijfde dier in de twaalfjaarlijkse cyclus van de Chinese dierenriem volgens de Chinese kalender. Ben je geboren in een van de volgende jaren, dan is de Draak jouw Chinese sterrenbeeld: 1976, 1988, 2000, 2012, 2024.

Wat brengt het jaar van de Draak jou?
Een jaar dat in het teken staat van de Draak brengt voorspoed en geluk. In China staat de Draak voor wijsheid, succes en geluk. Eeuwen geleden stond de Draak symbool voor de belangrijkste man van het land: de keizer.

De draak herinnert ons eraan dat we allemaal dromen hebben en dat dit het jaar is om die na te jagen. Heb je plannen of wensen, wil je dingen anders doen of ben je bezig met iets nieuws? In het jaar van de Draak kun je hierbij rekenen op een vliegende start. 2024 is bovendien een Yang-jaar. Een rustig, kabbelend jaar kunnen we wel vergeten, op veel gebieden zal er behoorlijk wat reuring zijn.

Op zaterdag 17 februari aanstaande vieren we in onze vereniging Chinees Nieuwjaar samen met onze leden en hun familie en vrienden. Dat doen we met een gezellige en laagdrempelige familietraining, inclusief hapjes en drankjes.

Datum evenement: zaterdag 17 februari 2024
Aanvang familietraining: 10.00 uur
Einde evenement: 12.00 uur

Wij wensen al onze leden, familie en vrienden een heel goed Jaar van de Draak.

  
 


(foto's zijn van onze viering Chinees Nieuwjaar in 2020)