Melissa is geslaagd!

3 juni 2023 | Categorie: Examens

Afgelopen woensdag 31 mei 2023 heeft onze hogebander Melissa de Notarpietro tijdens een loodzwaar Kung Fu examen overtuigend aangetoond de 7e Děng Ji 等级 (7e graad), oftewel het bruine band niveau, meer dan waardig te zijn.

In onze eigen trainingszaal in Sportoase Montaignehof was de avond helemaal alleen gereserveerd voor Melissa. Weliswaar waren er een heleboel Kung Fu zusters en broeders gekomen om haar (respectvol gestoken in Kung Fu outfit) te steunen, uiteindelijk was het toch Melissa die dit klusje in haar eentje moest klaren. Anderhalf uur duurde de beproeving en omdat zij maar alleen was, waren er weinig rustmomenten en maakte dit het examen extra zwaar.

          

Melissa meldde zich op 8 september 2010 aan als leerlinge van onze Kung Fu school. In de afgelopen 12,5 jaar tijd is zij niet alleen in 2019 moeder geworden van twee prachtige zonen Tymo en Logan, maar is zij ook nog eens enorm gegroeid in haar Kung Fu beoefening. Zo wist Melissa bijvoorbeeld in 2016 als eerste vrouwelijke lid van onze vereniging Clubkampioen Stijl te worden!

Waarom ging ditmaal alleen Melissa op examen? Hoe hoger je Kung Fu niveau, hoe langer en zwaarder de weg er naar toe. Dan zijn zaken als techniekbeheersing en het voldoen aan alle exameneisen niet voldoende om te slagen, maar wordt er echte Kung Fu beleving en doorzettingsvermogen gevraagd. Het zijn maar weinigen die over deze juiste skills beschikken en zo ver op het Kung Fu pad meelopen. Eind dit jaar staat een tweede Kung Fu examen gepland voor de 6e en 7e graad. Dan zullen naar verwachting niet alleen leden van onze eigen Kung Fu vereniging meedoen, maar ook leden van Kung Fu school Mei Hua Wu Xiao uit Nijmegen (NL) deelnemen.

Melissa, proficiat met je dik verdiende 7e Děng Ji 等级, we zijn heel trots op jou!