Benjamin en Kevin zijn geslaagd!

31 mei 2021 | Categorie: Examens

Afgelopen zaterdag 29 mei 2021 zijn onze gevorderde leden Benjamin Swerts en Kevin van Glabbeeck op Kung Fu examen geweest. Beide mannen hadden zich meer dan goed voorbereid en slaagden dan ook allebei voor de 7e graad.

Onder een stralend zonnetje en het toeziend oog van familie en vrienden, hebben beide mannen hun best gedaan om een zo hoog mogelijk beoefeningsniveau te demonstreren. En dat lukte geweldig goed. Door alle huidige coronamaatregelen was het examen net even iets anders van opzet dan anders, maar dat weerhield Kevin en Benjamin er niet van om heftig goed voor de dag te komen. Petje af, een dikke proficiat voor jullie.

Waarom gingen er ditmaal maar twee personen op examen? Hoe hoger je Kung Fu niveau, hoe langer en zwaarder de weg er naar toe. Dan zijn zaken als techniekbeheersing en het voldoen aan alle exameneisen niet voldoende om te slagen, maar wordt er echte Kung Fu beleving en doorzettingsvermogen gevraagd. Het zijn maar weinigen die over deze juiste skills beschikken en zo ver op het Kung Fu pad meelopen.

Kevin van Glabbeeck en Benjamin Swerts zijn lid van onze vereniging sinds begin 2013 en zijn 2,5 jaar geleden (op 21 november 2018) geslaagd voor de 6e graad. Ondanks alle vervallen trainingen en corona restricties hebben Kevin en Benjamin in de afgelopen maanden stevig doorgetraind, om zich optimaal voor te bereiden op hun examen. Dat dat zijn vruchten heeft afgeworpen blijkt uit hun goede examenbeoordeling.

Klik op onderstaand filmpje van 2,5 minuut en geniet nog een keer van het Kung Fu examen dat ruim anderhalf uur duurde.