Familietraining Chinees Nieuwjaar

25 januari 2020 | Categorie: Algemeen

Op zaterdag 25 januari aanstaande hebben we op feestelijke wijze Chinees Nieuwjaar gevierd. Net als andere jaren was er volop aanloop en vulde onze zaal zich met familie en vrienden.

Allereerst werd die zaterdagochtend stilgestaan bij de traditie van Chinees Nieuwjaar en werd uitgelegd wat het nieuwe jaar voor ons in petto heeft. Het Jaar van de Rat is namelijk een zeer bijzonder jaar!

Daarna ging de groep aan de slag met Kung Fu. Voor sommigen een rustige eerste kennismaking, voor anderen iets wat ze al jaren en jaren doen. De groep ging aan de slag met enkele typische tijger- en slangtechnieken, maakte trappen op doel en zocht aangename spierspanning in een aantal traditionele Kung Fu standen.

Het Jaar van de Rat

De Rat is heel vindingrijk, hardwerkend, charmant, intelligent, populair en gericht op sociale gebeurtenissen. Hij is charismatisch, gevat, beschermend, aardig en geliefd en maakt gemakkelijk vrienden. Je hoeft je echt niet te schamen om de Rat als je teken te hebben. In China wordt de Rat gerespecteerd en gezien als een moedig en ondernemend persoon. Het wordt als een eer gezien om in het jaar van de Rat geboren te worden en het is een voorrecht om geassocieerd te worden met een Rat.

's Ochtends vroeg hadden we de brasserie van Montaignehof al omgetoverd in een heus Chinees restaurant. Na afloop van een uurtje familietraining stond daar voor iedereen overheerlijke soep, spekkoek en consumpties klaar. In een heerlijke gezellige sfeer zijn we vervolgens nog een hele poos fijn samen geweest.

Xīnnián kuàilè
* Chinese karakters: 新年快乐
* Betekenis: 新年 betekent letterlijk Nieuw Jaar en 快乐 betekent Gelukkig