Themales EHBO

18 mei 2022 | Categorie: Algemeen

   

Gisteravond stond een themales EHBO op de agenda van onze hogebanders.   

   

Voor sommigen van hen was het een eerste kennismaking met EHBO, anderen hebben al langer hun EHBO diploma en zagen deze avond meer als een waardevolle herhaling.

  

Tijdens de themales kwamen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:

- vitale functies
- bewustzijnsstoornissen
- botten | spieren | gewrichten
- voorkomen en behandelen van sportblessures

Slaagt iemand binnen onze vereniging voor het examen voor de zwarte band (8e graad), dan mag degene zich assistent trainer noemen. Om vervolgens door te groeien naar trainer (9e graad) zal de betreffende zwartebander niet alleen een stageperiode moeten doorlopen, maar zal ook een EHBO diploma moeten worden behaald.

Op die manier borgen wij dat er niet alleen op een goede en veilige manier Kung Fu lessen wordt gegeven, maar dat er ook adequaat kan worden gehandeld mocht iemand zich onverhoeds blesseren tijdens een training.

Onze vereniging vindt het belangrijk dat niet alleen de trainers bekwaam zijn in EHBO, maar dat ook gevorderde leerlingen weten hoe te handelen bij blessures of (sport)ongevallen. Vandaar deze themales.

Over enkele maanden zal een tweede themales EHBO worden georganiseerd waarbij in onze gevechtssportzaal praktijksituaties worden nagebootst en de daarbij behorende behandelingen worden geoefend.