Xin Nian Kuai Le, 新年快乐

31 januari 2022 | Categorie: Algemeen

Morgen - op dinsdag 1 februari 2022 - vindt Chinees Nieuwjaar plaats en begroeten we het Jaar van de Tijger. Andere jaren vierde onze vereniging en al haar leden dit Chinese Nieuwjaar op feestelijke wijze met een gezamenlijke familietraining en bijbehorende hapjes en drankjes. Want Chinees Nieuwjaar vier je met familie en vrienden! Echter, door corona moeten we het feest even aan ons voorbij laten gaan. Maar dat wil niet zeggen dat we er tijdens onze trainingen geen aandacht aan besteden!


Het Jaar van de Tijger loopt van 1 februari 2022 tot 21 januari 2023 en luidt een jaar vol nieuwe energie in. De tijger staat bekend om zijn sterke, eigenwijze, wilskrachtige en ondernemende karakter. De krachtige tijger bewandelt graag zijn eigen pad en heeft een sterkte behoefte aan vrijheid. Een tijger is dapper en avontuurlijk en zit vol goede moed en kracht. Maar de tijger staat ook bekend om zijn koppigheid en eigenwijsheid, iets dat komend jaar kan gaan zorgen voor veel uitdagingen.

Anders dan het Westerse Nieuwjaar duurt het Chinese Nieuwjaar maar liefst vijftien dagen. Tijdens het feest wordt er een eerbetoon gebracht aan de familie - levenden en doden - en aan de rijke tradities van het verleden.

Wij wensen al onze leden, familie en vrienden een heel goed Jaar van de Tijger. Pak je kansen en wees sterk. Je zult zien dat je met positieve kracht en inzet je doelen zult halen. Ga ervoor!   

Gelukkig nieuwjaar, Xin Nian Kuai Le, 新年快乐We moeten terug gaan in de tijd naar 25 januari 2020, toen we in onze Lanakense Kung Fu vereniging voor het laatst Chinees Nieuwjaar samen vierden en het Jaar van de Rat inluidden.