Xin Nian Kuai Le, 新年快乐

9 januari 2023 | Categorie: Algemeen

Op zaterdag 21 januari aanstaande vieren we in onze vereniging Chinees Nieuwjaar en verwelkomen we het Jaar van het Konijn.

Wij willen dit feestelijke moment samen met onze leden en hun familie en vrienden beleven en doen dat met een gezellige en laagdrempelige familietraining, inclusief hapjes en drankjes.

Datum evenement: zaterdag 21 januari 2023
Aanvang familietraining: 10.00 uur
Einde evenement: 12.00 uur
 

Het Jaar van het Konijn begint op 22 januari 2023. Het konijn of de haas is het vierde dier in de twaalfjaarlijkse cyclus van de Chinese dierenriem volgens de Chinese kalender. Met de intrede van het Konijn nemen we afscheid van het Jaar van de Tijger en dat is een grote opluchting. Het Konijn staat namelijk symbool voor geduld, geluk en vrede. Zaken die op dit moment hard gewenst zijn in de wereld.

Andere karaktereigenschappen van het Konijn zijn volgens de Chinese astrologie: rechtschapen, intuïtief, elegant, gevoelsmatig en voorzichtig.

Anders dan het Westerse Nieuwjaar duurt het Chinese Nieuwjaar maar liefst vijftien dagen. Tijdens het feest wordt er een eerbetoon gebracht aan de familie - levenden en doden - en aan de rijke tradities van het verleden.

Wij wensen al onze leden, familie en vrienden nu alvast een heel goed Jaar van het Konijn.


(foto's zijn van onze laatste viering Chinees Nieuwjaar in 2020)