Chinees Nieuwjaar 2021

22 februari 2021 | Categorie: Algemeen

Op vrijdag 12 februari 2021 is volgens de Chinese jaartelling het Jaar van de Os begonnen.


(foto in 2004 door Sifu Marc genomen bij het Zomerpaleis in Beijing)


Andere jaren vierden wij dit Chinese Nieuwjaar uitgebreid in onze Lanakense Kung Fu vereniging. We kwamen dan met veel vrienden en familie bij elkaar om te trainen en gezellig samen te zijn. Genietend van een lekker Chinees gerecht en toostend met een drankje beleefden wij dan zo'n jaarwisseling heel intensief.
 


(Viering Chinees Nieuwjaar bij Kung Fu vereniging Qiúlóng Kung Fu)
 

Dit jaar is alles anders. Geen grote bijeenkomsten, geen viering van het Chinees Nieuwjaar. Geen gezellig samenzijn, geen traditie die in ere wordt gehouden.

Toch bleven wij niet hangen in het negatieve, en hebben we net als de Os, onze schouders eronder gezet. Met een kort filmpje hebben we onze leden, vrienden en familie een gelukkig nieuwjaar toegewenst. Wij hopen op deze manier een steun en stimulans te zijn voor iedereen die er even doorheen zit. Blijf vasthouden, volhouden en doorbijten en dat alles het liefst in alle positiviteit. Want alleen zo gaan we het samen halen, kunnen we snel weer samen zijn en Kung Fu beleven.

Het jaar van de Os (van 12 februari 2021 t/m 31 januari 2022)
Het jaar van de Os wordt een jaar van obstakels nemen, voor iedereen. Wie de kracht en het doorzettingsvermogen van een Os heeft, kan een goed jaar hebben, maar voor mensen die zich niet graag uitsloven zal het geen fijne periode worden. Het jaar van de Os wordt echt een jaar voor doorzetters.

De Os is soms koppig en eigenwijs, maar staat meer nog bekend om zijn doorzettingsvermogen, kracht, gezondheid en vastberadenheid. De Os geeft niet zomaar op.

Laten wij - helemaal in het teken van de Os - ook niet opgeven maar volhouden. Moed houden en vooruit kijken. Dan gaan we vast en zetten snel weer bij elkaar kunnen zijn.
 

                    Xīnnián kuàilè     新年快乐     Happy New Year

(Klik op de foto om onze nieuwjaarsgroet te bekijken)