Uniek clubkampioenschap

21 maart 2019 | Categorie: Wedstrijden

Gisteravond hebben we kunnen genieten van een fantastische avond. Een avond die alles in zich had en juist daardoor heel uniek was. Gisteravond was daar het Clubkampioenschap Sanshou voor volwassenen. En wat was het mooi.

Met een absoluut laagterecord aan aantal deelnemers leek de avond vooraf af te stevenen op een teleurstelling. Nooit eerder namen zo weinig leden deel aan een wedstrijd van onze school: in totaal 11. Maar eens te meer bleek gisteravond dat het niet de kwantiteit is die bepaalt of een evenement slaagt of niet, maar de kwaliteit.

De 11 deelnemers werden verdeeld over twee klassen: de A-klasse waarin gestreden werd volgens het full contact wedstrijdreglement, en de B-klasse met zijn semi contact regels.

A-KLASSE
In deze klasse zaten de volgende deelnemers:

 1. Johnny van Gompel
 2. Leo Eijssen
 3. Dietwig Beckers
 4. Nicky Borkowski
 5. Jurgen Pustjens
 6. Bart Janssens

Na de eerste voorronde waarin iedereen twee partijen draaide, was Johnny de enige met een rechtstreeks ticket voor de finaleronde. Johnny wist zijn twee voorronde wedstrijden met hele mooie technieken en efficiency te winnen. Dietwig, Bart, Jurgen en Nicky moesten onderling nog een keer aantreden om zo de twee overige finalisten te bepalen. Deze twee wedstrijden lagen qua niveau erg dicht bij elkaar en met minimale verschillen moesten Bart (Clubkampioen Sanshou 2018) en Dietwig hun meerderen erkennen in respectievelijk Jurgen en Nicky.

In de finaleronde won Nicky zijn twee wedstrijden en kroonde zich tot winnaar van de A-KLASSE. Jurgen overtrof Johnny en werd tweede.

1e plaats A-KLASSE: Nicky Borkowski
2e plaats A-KLASSE: Jurgen Pustjens
3e plaats A-KLASSE: Johnny van Gompel

   

B-KLASSE
In deze klasse zaten de volgende deelnemers:

 1. Connor Thijs
 2. Manu Heinen
 3. Laurens Zandvoort
 4. Kevin van Glabbeeck
 5. Gaëtan Swerts

Via een poulesysteem streden alle deelnemers in deze klasse tegen elkaar. Iedereen draaide 4 partijen om zo de uiteindelijke ranking te bepalen. Na 10 wedstrijden had Manu de meeste punten verzameld en mocht zich de winnaar noemen van deze klasse. Gaëtan werd tweede en Laurens derde.

Toch zijn het juist de twee deelnemers die niet bij de eerste 3 eindigden die veel lof en eer verdienen. Connor liet alles en iedereen zien over de juiste fightingspirit te beschikken. Als kleinste van het stel stond hij zijn mannetje en streed hij dapper en vol overgave al zijn partijen. Een mooie les voor iedereen: het accepteren van een situatie, niet opgeven en er het allerbeste van maken.  "Connor, het was geweldig om jou te zien vlammen. Wat hebben we genoten van jouw inzet en bevlogenheid. Thnx kerel."

Tsja, en dan hebben we daar Kevin. Op papier de sterkste in zijn klasse en absoluut ook A-KLASSE waardig. Kevin trakteerde gisteravond iedereen op een lesje nederigheid en sportiviteit. Sparde zijn partijen vol respect en techniek en gunde zijn tegenstanders hun successen. Zonder ego, zonder competitiedrang. Precies en helemaal 1-op-1 waar het in een clubkampioenschap als het onze om te doen is. "Kevin, uit respect en dankbaarheid voor je optreden en manier van sparren heb je gisteravond geheel verdiend de STIJLPRIJS ontvangen. Wat zijn wij blij en trots dat jij bij ons traint. Bedankt daarvoor."  

1e plaats B-KLASSE: Manu Heinen
2e plaats B-KLASSE: Gaëtan Swerts
3e plaats B-KLASSE: Laurens Zandvoort

In de afsluitende finalepartij tussen de winnaar van de A-KLASSE en de winnaar van de B-KLASSE wist Nicky de titel Clubkampioen Sanshou 2019 veilig te stellen. Proficiat en complimenten aan Nicky en Manu.


Onze helden van de avond