Clubkampioenschap Stijl

31 oktober 2016 | Categorie: Wedstrijden

Op zaterdag 5 november aanstaande vindt alweer een geweldig mooi evenement plaats:
het Clubkampioenschap Stijl voor alle volwassenleden van onze Kung Fu vereniging. Een uitgelezen kans om je huidige niveau te toetsen en je Kung Fu te demonstreren.

De stijlwedstrijd bestaat uit 2 categoriën:

  • Onderdeel Quan (hand-/voetvorm)
  • Onderdeel Combi

Iedere deelnemer is verplicht om tenminste deel te nemen aan het onderdeel Quan. Dat is namelijk de bewaking van het klassieke Kung Fu; het ongewapende schijngevecht met (meerdere) tegenstanders. Op deze stijlwedstrijd kun je als deelnemer dus niet een verdedigings- of breektechniek demonstreren zonder je basisbewegingen van het Kung Fu met ons te delen. Een soort Kung Fu garantie dus.

Vervolgens mogen de deelnemers van het eerste onderdeel hun verdere technische kunnen demonstreren en meten in de Combi klasse. In deze klasse kun je je inschrijven voor de volgende disciplines:

  • Quan wapen
  • Zelfverdediging (maximaal 4 technieken)
  • Breektechniek (maximaal 2 technieken)

Om alle deelnemers gelijke kansen te geven, wordt in de beoordeling zeer nauwlettend gekeken naar de verhouding tussen het theoretische beoefeningsniveau van de deelnemer (Tuan of graad) en het gedemonstreerde niveau. Zo maken beginnende leerlingen dus echt evenveel kans op een prijs als degenen die al langer trainen.

De volgende toetsingscriteria spelen hierbij een zeer belangrijke rol:

  • Quans moeten geconcentreerd worden gelopen op kracht en snelheid en in het juiste evenwicht. De beoefenaar moet weten wat hij/zij doet en dat ook demonstreren (uitstraling);
  • De zelfverdedigingstechniek(en) moet(en) efficiënt, geconcentreerd, traditioneel en op kracht worden uitgevoerd;
  • De breektechniek(en) moet(en) geconcentreerd, getimed, technisch, met afgepaste kracht en succesvol worden uitgevoerd.

De stijlwedstrijd van onze vereniging vindt plaats op zaterdag 5 november 2016 vanaf 10.00 uur in onze kwoon in Lanaken. We gaan ervan uit dat alle volwassenleden van onze vereniging meedoen met dit gezellige en mooie evenement. Daarom stellen we, dat (in verband met de organisatie) alleen de enkeling die niet deelneemt zich dient af te melden.

Deelname is weer kostenloos.
En uiteraard is iedereen die wil komen kijken van harte welkom!