Melissa de Notarpietro Clubkampioen Stijl

6 november 2016 | Categorie: Wedstrijden

Na jaren van wachten is het eindelijk zover: we hebben een vrouwelijke Clubkampioene!!!!!!!!!!
Afgelopen zaterdag 5 november werd Melissa de Notarpietro Stijlkampioen en ze mag deze eretitel een jaar lang dragen. Petje af Melissa, je hebt het goed gedaan!

Zoals gebruikelijk bij ons Stijlkampioenschap werd er in vier vategoriën gestreden:

  1. handvormen (verplicht)
  2. wapenvormen
  3. zelfverdediging
  4. breektechnieken


De volgende deelnemers zijn in de prijzen gevallen:

Categorie Handvormen

  1. Jurgen Pustjens
  2. Kevin van Glabbeeck
  3. Chelsea Weltens


Categorie Wapenvormen

  1. Roel Biesmans
  2. Marcella Caubergh
  3. Peter Zygmaniak


Categorie Zelfverdediging

  1. Dietwig Beckers
  2. Melissa de Notarpietro
  3. Marcella Caubergh


Categorie Breektechnieken

  1. Johnny van Gompel
  2. Peter Zygmaniak
  3. Melissa de Notarpietro

Complimenten
Iedereen die aan deze wedstrijd heeft meegedaan verdient een compliment. Het blijft altijd lastig om je zenuwen te overwinnen en je open te stellen voor commentaar. Zo in het middelpunt van de belangstelling staan en je Kung Fu met iedereen delen blijkt toch vaak echt een hele opgave. Daarom verdienen de deelnemers allemaal een dik compliment. Meedoen aan een wedstrijd als deze schaaft aan je zelfvertrouwen, draagt bij aan je niveau, maakt je zekerder en beter.

Pas drie weken bezig en toch al meedoen
Toch willen we naast deze algemene complimenten twee mensen apart benoemen. Dat zijn Chelsea Weltens en Roel Biesmans. Chelsea heeft welgeteld vijf trainingen achter de rug en voelt zich al zo verbonden met onze vereniging dat ze besloot mee te doen aan de Stijlwedstrijd. Ze demonstreerde de eerste standen van onze eerste handvorm en deed dat heel gracieus en overtuigend. Het leverde Chelsea een welverdiende derde plaats op.

Xié Lie Gun Quan
Roel Biesmans liet zich niet afschrikken door de spanning en schreef zich ook in voor het onderdeel 'wapenvorm'. Gezien Roel's jonge leeftijd en het feit dat hij pas kort met de lange stok (Gun) in de weer is, is het een prestatie op zich dat hij de eerste standen van de lange stok vorm (Xié Lie Gun Quan) heel mooi uitvoerde. We waarderen Roel's inzet en gedrevenheid en beloonden zijn mooie wapentechnieken met een klinkende eerste plaats! Proficiat!

Kampioen Melissa
Bij het bepalen wie uiteindelijk Stijlkampioen 2016 zou worden, ging de sportieve strijd tussen Marcella Caubergh, Peter Zygmaniak en Melissa de Notarpietro. Een heel mooi uitgevoerde Wing Chun vorm Siu Nim Tao overtuigde de jury van het feit dat Melissa met de hoogste eer mocht strijken.

Enkele sfeerbeelden: