Verdiepingsles Shé (Slang)

24 februari 2018 | Categorie: Algemeen

Binnen het Tie Sha Zhang (IJzeren Palm) samenwerkingsverband tussen de Kung Fu scholen Mei Hua Wu Xiao uit Nijmegen en Qiúlóng Kung Fu uit Lanaken zijn we het afgelopen jaar begonnen met een revisie van de bestaande lesstof. Op veel punten zijn verbeteringen doorgevoerd die het beoefeningsniveau van onze leden ten goede komen. Sommige oude stof is komen te vervallen, nieuwe stof wordt gedoseerd geïntroduceerd en het brede spectrum van onze Kung Fu technieken (gewapend en ongewapend) is nog meer uitgebreid.

Zo zijn ook de technieken en bewegingsvormen van Tijger, Slang, Kraanvogel, Luipaard en Draak stevig onder handen genomen. In dat licht stond vandaag Shé (Slang) centraal. In een goed voorbereide masterclass van Robbert van Raalte, drager van de 9e graad (trainersgraad) van Kung Fu school Mei Hua Wu Xiao, zijn we de diepte ingegaan met Shé. Centraal tijdens de twee uur durende verdiepingsles stond de nieuwe bewegingsvorm van de Slang.

Een dik compliment aan Robbert voor zijn interpretatie van en zijn verdieping in de Slang. We hebben veel opgestoken vanochtend. Bedankt voor je inspiratie en mooie technieken.