Clubkampioenschap Jianzi

6 april 2024 om 10:00

Nadat we op zaterdag 23 maart het eerste Clubkampioenschap van 2024 hebben beleefd: SANSHOU, staat op zaterdag 6 april aanstaande het tweede clubkampioenschap van dit jaar op de agenda:
     

JIANZI (Chinese Pluimbal)

     

Op die zaterdagochtend hebben we een gedeelte van de sporthal van Sportoase Montaignehof in Lanaken afgehuurd om dit kampioenschap te beleven. Aanvang van de wedstrijden is om 10.00 uur.

Er worden teams van 3 of 4 personen gemaakt en deze teams strijden tegen elkaar. Via een poulesysteem blijven uiteindelijk twee teams over en deze gaan in de finale voor de hoogste eer.

Bij het Chinese pluimbal gaat het erom dat de pluim (Jianzi) zo lang mogelijk in de lucht wordt gehouden. Daarbij mag géén gebruik worden gemaakt van armen en handen. Tijdens dit Clubkampioenschap wordt er een moeilijkheidsfactor toegevoegd: er is een badmintonnet gespannen waar de teams de Jianzi overheen moeten spelen.

In het verleden stonden de Jianzi wedstrijden garant voor veel lol en plezier, acrobatiek, lichaamsbeheersing en prachtige technieken. Wij verheugen ons nu al enorm op de Jianzi wedstrijdjes in dit clubkampioenschap en gaan er vanuit dat alle leden van onze vereniging meedoen; hoe meer zielen hoe meer vreugde!

Tot zaterdag 6 april!