Verdiepingsles Hao (Kraanvogel)

20 mei 2018 | Categorie: Algemeen

Binnen het Tie Sha Zhang (IJzeren Palm) samenwerkingsverband tussen de Kung Fu scholen Mei Hua Wu Xiao uit Nijmegen en Qiúlóng Kung Fu uit Lanaken zijn we het afgelopen jaar begonnen met een revisie van de bestaande lesstof.

Op veel punten zijn verbeteringen doorgevoerd die het beoefeningsniveau van onze leden ten goede komen. Sommige oude stof is komen te vervallen, nieuwe stof wordt gedoseerd geïntroduceerd en het brede spectrum van onze Kung Fu technieken (gewapend en ongewapend) is nog meer uitgebreid.

Zo zijn ook de technieken en bewegingsvormen van Tijger, Slang, Kraanvogel, Luipaard en Draak stevig onder handen genomen. In dat licht stond vandaag Hao (Kraanvogel) centraal.

Onze eigen trainer Alex Schepers had de studieopdracht gekregen zich te verdiepen en specialiseren in het specifieke bewegingspatroon van Hao (Kraanvogel). White Crane Kung Fu is een van Shaolins oudste Kung Fu stijlen. Geweldig om daar diepgang in te vinden.

Alex had zijn masterclass zeer goed voorbereid en nam ons in twee uur mee in de theorie en de nieuwe bewegingsvorm van de Kraanvogel. Alex, een compliment voor jouw interpretatie en verdieping. Het was meer dan leerzaam, we zijn trots op onze nieuwe Kraanvogelvorm!

Na zijn masterclass in Lanaken verzorgt Alex binnenkort ook een masterclass in Nijmegen, bij Kung Fu school Mei Hua Wu Xiao van Sifu Chris Daniels. Veel succes Alex.