Trainingsweekend was schot in de roos!

27 september 2016 | Categorie: Algemeen

Met maar liefst 36 volwassenleden waren we, afgelopen weekend in Bokrijk. Daar vond alweer de zoveelste editie plaats van ons jaarlijkse trainingskamp. Een jaarlijks terugkerend feest waar iedereen lang naar uitkijkt en waar iedereen weer enorm van heeft genoten. Het stralende zonnetje en de zeer aangename temperatuur hadden een behoorlijk aandeel in het succes. Wat was het zalig om met z'n allen een heel weekend buiten te trainen.

Bij ieder trainingsweekend proberen we andere facetten te belichten en andere onderdelen aan bod te laten komen en zo was ook dit jaar weer voor een afwisselend programma gekozen. Vaste ingrediënten als Conditie/kracht en Contact kregen een andere invulling, nieuw was Tai Chi Chuan op de vroege zondagochtend en trainingssessies als Wapen en Klassiek kenden hun vaste waarde.

Ook nieuw dit jaar waren twee onderdelen die op het eerste oog weinig met Kung Fu te maken hebben, maar krijgskunsttechnisch gezien toch zeker in het verlengde liggen. Zo vond er op zaterdagmiddag een heuse schutterscompetitie plaats waarbij de deelnemers met een kruisboog, blaaspijp, luchtbuks en handboog leerden omgaan. En genoten we met z'n allen enorm van een workshop Braziliaans Jiu Jitsu die zondagochtend werd gegeven door oud-leerlingen Daan en Wout Westra.

Al met al voldoende afwisseling en diepgang om te spreken van een zeer waardevol en geslaagd trainingskamp. Dank je wel aan iedereen die op welke manier dan ook heeft bijgedragen aan het succes van dit weekend. Superbedankt!!!!

Hier een kleine sfeerimpressie van het trainingsweekend. Binnenkort worden meer foto's in een fotoalbum op Facebook geplaatst. We houden je op de hoogte.


Trainingsonderdeel 1 (zaterdagochtend): Conditie-Kracht


Trainingsonderdeel 2 (zaterdagochtend): Jianzi


Trainingsonderdeel 3 (zaterdagmiddag): Klassiek


Schutterscompetitie (zaterdagmiddag): Kruisboog schieten


Schutterscompetitie (zaterdagmiddag): Luchtbuks schieten


Schutterscompetitie (zaterdagmiddag): Blaaspijp schieten


Schutterscompetitie (zaterdagmiddag): Handboog schieten


Trainingsonderdeel 4 (zaterdagmiddag): Contact


Trainingsonderdeel 5 (zaterdagavond): Mestechnieken


Workshop Braziliaans Jiu Jitsu - Daan en Wout Westra (zondagochtend)


Workshop Braziliaans Jiu Jitsu - Marc Dreezens en Johan Hermans (zondagochtend)


Trainingsonderdeel 6 (zondagmiddag): Doeltraining


Trainingsonderdeel 7 (zondagmiddag): Wapenkunst (recht zwaard - Jian)


Trainingsonderdeel 7 (zondagmiddag): Wapenkunst (recht zwaard - Jian)