Stagetraining Robbert van Raalte

22 december 2016 | Categorie: Algemeen

Binnen de Tie Sha Zhang (= Iron Palm) broederschap die onze Lanakense Kung Fu school onderhoudt met Kung Fu school Mei Hua Wu Xiao uit Nijmegen hanteren wij een goed en duidelijk omkaderd opleidingssysteem. Wij staan garant voor de kwaliteit van onze Kung Fu en vertalen dat naar exameneisen en strikte toetsingscriteria. Het kwaliteitsniveau dat wij borgen is bepalend voor het groeiproces van met name onze hogebanders.

Een van de voorbeelden van dat duidelijk omkaderd opleidingssysteem is dat er nogal wat competenties worden vereist van (aspirant) trainers. Heb je binnen onze Tie Sha Zhang samenwerking je zwarte band behaald en wil je vervolgens op examen gaan voor de 9e graad (= trainersgraad), dan moet je bijvoorbeeld een aantal stagetrainingen verzorgen. Met de hele begeleiding rondom zo'n stagetraining zien wij erop toe dat iemand voldoende groeit in zijn rol als trainer, zodat wij kunnen garanderen dat er straks zeer bekwame en professionele trainers voor een groep staan.

Zo kwam het dat gisteravond Robbert van Raalte - zwarte band drager bij Kung Fu school Mei Hua Wu Xiao - bij ons op bezoek was. Hij gaf een training aan juniorengroep 2, een training aan onze volwassenengroep en na afloop nog een half uurtje verdieping aan een handvol gevorderde leerlingen.

Robbert deed het goed en dat werd ook zo beaamd door onze leerlingen. Zowel jeugdleden als volwassenen hebben Robbert's training erg leerzaam, duidelijk en fijn gevonden. Een groot compliment dus!

De op- en aanmerkingen van de stagetrainingen worden met Robbert kortgesloten om hem zo nog beter voor te bereiden op zijn trainersbevoegdheid.