Kung Fu workshops

31 mei 2016 | Categorie: Algemeen

In de afgelopen twee weken heeft onze Lanakense Kung Fu vereniging tien workshops in traditioneel Kung Fu verzorgd voor in totaal bijna 300 personen. Wij ervaren het als onze plicht en verantwoordelijkheid om het Chinese erfgoed uit te dragen en mensen bekend te maken met onze eeuwenoude verdedigingskunst, het gedachtegoed erachter en de normen en waarden die daaraan verbonden zijn.

Lanaken - Sint-Vincentiusmiddenschool
Traditiegetrouw is onze vereniging vaste gast tijdens de jaarlijkse sportdag van de eerstejaars. Ofschoon het ook voor onze lesgevers een lange en intensieve dag is, beleven we veel plezier aan het enthousiasme van de leerlingen en leerkrachten. We kijken nu alweer uit naar volgend jaar!

Westerlo - Sint-Lambertus Middenschool
Op donderdag 26 mei trokken Johan en Marc in alle vroegte naar Westerlo. Voor de tweede maal mochten we daar een bijdrage leveren aan het tweejaarlijkse Wereldfeest. De vorige keer in 2014 was voor ons al een hele fijne ervaring, ditmaal was er wederom geen enkel minpuntje te bespeuren. Complimenten aan de school, maar zeker ook aan alle leerlingen. Het is werkelijk fantastisch om te zien en te ervaren hoe fijn mensen met elkaar omgaan. Zeker in de huidige tijd is dat geen vanzelfsprekendheid. Maar in Westerlo hebben ze de formule te pakken: allemaal samen, met veel respect en genegenheid voor elkaar. Dank dat we er weer bij mochten zijn.

Een greep uit de diverse onderdelen die tijdens de workshops aan bod kwamen:

  • traptechnieken op doel en met partner
  • handtechnieken op doel
  • zelfverdediging met partner
  • traditionele wapenkunst (korte stok)
  • qinna technieken

Tongeren - CVO Volwassenenonderwijs
Ook het CVO Volwassenenonderwijs is geen onbekende partner voor ons. Vaker al hebben we een workshop mogen verzorgen voor een groep leerlingen in het kader van teambuilding als buitenschoolse activiteit. En zo ook nu weer in Tongeren. De volwassenen zijn altijd erg enthousiast en zéér gedreven om mee te doen. We hebben met z'n allen veel plezier gemaakt én Kung Fu beleefd. Wat wil je nog meer?