Onze jeugdgroep bestaat 10 jaar!!!

20 september 2016 | Categorie: Algemeen

Deze maand is het op de kop af 10 jaar geleden dat de jeugdafdeling van onze Lanakense Kung Fu vereniging werd opgericht. Om precies te zijn vond op woensdag 6 september 2006 de eerste Kung Fu training plaats speciaal voor kinderen in de leeftijd van 6 - 12 jaar. En bij deze eerste les waren toen tien kinderen aanwezig.


Foto van eerste jeugdtraining op 6 september 2006

In de afgelopen 10 jaren zijn er veel jeugdleden gekomen en gegaan en zijn er een aantal dingen veranderd. Zo werd bijvoorbeeld (in verband met de drukbezochte trainingen) overgestapt van één naar twee jeugdgroepen. Nu krijgen de kinderen in de leeftijd van 6 - 9 jaar les in Juniorgroep 1 en vinden we de kinderen in de leeftijd van 10 - 12 jaar terug in Juniorgroep 2.

Ook hebben in de afgelopen 10 jaar een flink aantal kinderen de hoogste juniorengraad weten te behalen. De 8e graad voor jeugdleden (de zwarte band bij de volwassenen) werd behaald door de volgende 15 jeugdleden:

1. Robin Schoenmaeckers 9.  Joris Brugman
2. Vincent Broekhuijsen 10. Wesley Beckers
3. Ellis Gielissen 11. Jannah Philipsen
4. Stan Gielen 12. Laurens Zandvoort
5. Mila Philipsen 13. Veerle Eijssen
6. Boyd Cap 14. Gigi Eijssen
7. Jade Ummels 15. Keo Ummels
8. Laura Maria Kwiatkowska


Van alle jeugdleden die in de afgelopen 10 jaar bij ons hebben getraind, zijn op dit moment nog steeds 14 leden actief in onze volwassenengroep. Daarmee is eens te meer aangetoond dat we een gezonde vereniging zijn waar momenteel zo'n 30 jeugdleden trainen en waarin je als jeugdlid voldoende kansen krijgt om door te groeien naar een hoog Kung Fu niveau.

Van deze 14 voormalig jeugdleden trainen Mila Philipsen en Cindy Hermans inmiddels het langst. Zij hebben momenteel de vierde Kung Fu graad bij de volwassenen. Laatstgenoemde Cindy Hermans is het oudste nog actief zijnde jeugdlid, zij was erbij toen de jeugdgroep van start ging in september 2006!


Liv Bonekamp (l) en Cindy Hermans (r)

Genoeg feiten.

Afgelopen zaterdag hebben we op speciale wijze stilgestaan bij dit mooie jubileum.


De zwaardvechters


De doeltrappers


De parcoursbijters


De flessenvoetballers

Overdag gingen de kinderen in de weer met Kung Fu en diverse spellen, 's avonds verzamelden zich ook de ouders bij onze trainingszaal en hebben we genoten van een heerlijke barbecue. Deze barbecue werd verzorgd door Danny en Hanneke Bessems, eigenaren van restaurant De Zeute Inval in Meerssen (NL).

We kijken met z'n allen terug op een zeer geslaagde dag en op 10 prachtige jaren. Samen met jullie gaan we op naar de volgende 10!!!