Vier leden zetten stap richting kaderniveau

13 oktober 2016 | Categorie: Examens

Tijdens het Kaoshi (examen) voor gevorderde leerlingen dat gisteravond (12 oktober 2016) in Lanaken plaatsvond, slaagden vier leerlingen voor een hogere graad. Melissa de Notarpietro, Jurgen Pustjens, Dietwig Beckers en Peter Zygmaniak zijn nu allen trotse dragers van de 6e Tuan. In de wereld van gevechtskunsten staat dit gelijk aan een blauwe band.

De focus van het examen lag op de Kung Fu technische beoefening. Op dit niveau moeten kracht en uithoudingsvermogen zo vanzelfsprekend in orde zijn, dat vooral beleving, overtuiging, correcte uitvoer van technieken, diepe standen en balans doorslaggevend zijn.

Alle vier de examenkandidaten lieten zich van hun beste kant zien. Daarbij was duidelijk te zien dat Jurgen en Dietwig meer jaren trainingservaring op de teller hebben. Dietwig (begonnen met Kung Fu op 27 mei 2006) en Jurgen (begonnen met Kung Fu op 1 oktober 1998) demonstreerden beiden een hoog Kung Fu niveau. Beide mannen lieten zien een enorme ontwikkeling te hebben doorgemaakt in de afgelopen jaren. Dat resulteerde gisteravond in een mooie eindbeoordeling.

Peter en Melissa trainen aanzienlijk korter. Zo begon Peter zijn Kung Fu loopbaan bij onze club op 19 maart 2011 en startte Melissa een half jaartje eerder op 8 september 2010. Beiden wisten met goede Kung Fu technieken en inzet de examencommissie te overtuigen en slaagden zo terecht voor hun zesde graad.

De vier geslaagden zetten met hun geleverde prestatie een belangrijke stap richting het kaderniveau van onze vereniging. Proficiat allemaal met jullie 6e graad!